Regelgesprek

Wanneer Uitvaartzorg Deventer een melding van overlijden heeft ontvangen, wordt in goed overleg met de familie of andere nabestaanden een tijdstip afgesproken wanneer Uitvaartzorg Deventer langs komt. Dit kan direct zijn, maar ook is het in bepaalde gevallen goed om eerst zelf nog met de overledene te zijn. Het is een intiem en emotioneel moment wanneer een dierbare komt te overlijden. Nu is hij of zij er nog en kun je nog tijd met hem of haar doorbrengen.
Tijdens het regelgesprek worden de wensen van de overledene en de nabestaanden besproken en zo goed als mogelijk ingewilligd. Uitvaartzorg Deventer neemt hier graag de tijd voor en wil u deze tijd ook geven. Niet alles hoeft tijdens dit eerste regelgesprek besproken te worden. U heeft immers een paar dagen waarin u afscheid neemt van uw dierbare. Het uitzoeken van bijvoorbeeld bloemen of muziek hoeft niet direct geregeld of besproken te worden.
Om uw dierbaren een waardig afscheid te geven is het belangrijk om een aantal zaken wel in het eerste gesprek duidelijk te krijgen:

  • wanneer vindt de begrafenis of crematie plaats
  • waar vindt de begrafenis plaats
  • de plaats van opbaren (thuis, 24 uurs kamer of algemene koelruimte)
  • welke kleding en of sieraden krijgt de overledene aan
  • de uitvaartkist, wade, opbaarplank, mand of een kartonnen uitvaartdoos waar de overledene in komt te liggen
  • eventueel rouwkaarten en of een rouwadvertentie

Wenst u meer informatie over wat te doen na het overlijden?

Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op.
Delen: