Uitvaartverzekering

Heeft u een uitvaartverzekering?
Dan zou bij u de indruk kunnen bestaan dat uw verzekeraar de uitvaartverzorger aanwijst. U bent daar echter vrij in, u mag zelf bepalen door wie u de uitvaart wilt laten verzorgen. 

Wanneer u bij DELA, Monuta, ARDANTA of elders verzekerd bent, bent u bij Uitvaartzorg Deventer welkom.

Regelmatig krijgen wij de vraag of wij de uitvaart kunnen verzorgen van iemand die is verzekerd bij Dela, Monuta, ARDANTA of elders. Het antwoord is ja. U bent altijd vrij om voor Uitvaartzorg Deventer te kiezen.

Wanneer u kiest om de uitvaart door Uitvaartzorg Deventer te laten begeleiden, dan nemen wij de polis van de verzekeraar over. Deze kan u erop wijzen, met name bij een dienstenverzekering, dat u duurder uit bent. Dat is lang niet altijd het geval. Een uitvaart op maat kan voordeliger zijn dan de standaard uitvaart van de verzekeraar. In veel gevallen is bijbetaling bij een verzekeraar nodig omdat niet alles door de polis is gedekt.

Informeert u vooraf bij ons hoe dat in uw geval uitpakt. Als wij uw wensen inventariseren dan wordt duidelijk hoe de financiële vergelijking uitvalt.

Naturaverzekering
De naturaverzekering is de meest gangbare vorm van uitvaartverzekering. Deze verzekering keert geen geld uit maar levert diensten. In het dienstenpakket is vaak de kist, aantal rouwbrieven, het rouwvervoer en de kosten van een eenvoudige crematie of een algemeen graf opgenomen (meestal verplichte keuze door de verzekeraar).

Een naturaverzekering is zeker niet de volledig verzorgde uitvaart waarmee geadverteerd wordt. Extra rouwbrieven, een andere kist dan de standaardkist, bloemen, gebruik 24-uurs kamer, kerk, crematiekosten, asbehandeling crematorium of een koffietafel betekenen extra kosten.

Als u ervoor kiest de uitvaart van uw dierbare te laten verzorgen door Uitvaartzorg Deventer, neem dan na het overlijden eerst contact op met ons en niet met uw verzekeraar, omdat deze anders (in veel gevallen) de keuze voor u bepaalt. Wij zorgen ervoor dat het bedrag waar u recht op heeft door uw verzekeraar wordt uitgekeerd.

Kapitaalverzekering
Mogelijk heeft u gekozen voor een kapitaalverzekering, ook wel sommenverzekering, deposito of geldsomverzekering genoemd. Hiermee heeft u recht op een vooraf bepaalde geldsom, die u vrij kunt besteden aan de uitvaart. Deze vorm kunt u zien als een spaarverzekering bij uw verzekeraar.

Wanneer het verzekerde bedrag hoger is dan de kosten van de uitvaart, dan zal het verschil aan u worden terugbetaald.

Zelf sparen
Een goed alternatief is dat u zelf maandelijks een bedrag, of een bedrag ineens apart zet. U ontvangt zelf de rente en bent aan niets of niemand iets verplicht. U weet altijd precies waar u aan toe bent en u bepaald zelf hoeveel u wilt sparen.

Verzenden

Wij zullen binnen 24uur contact met u opnemen
Delen: