Jongeren uitvaart

Als een jongere overlijdt, sta je als ouders voor de grote taak om, naast het immense verdriet, de uitvaart te regelen. Er zijn maar weinig jongeren die over hun eigen uitvaart hebben nagedacht. En nog minder jongeren hebben hun wensen besproken met hun ouders. Niet wetende wat je kind graag had gewild, maakt het regelen van een uitvaart nog zwaarder.

Bij een verwacht overlijden is er vaak al meer bekend over de wensen van jullie kind. Jullie kind is vaak al oud en wijs genoeg om te weten wat hij of zij wil en zelf een aantal dingen te (laten) regelen.
UitvaartzorgDeventer biedt de mogelijkheid om vooraf kennis te maken met jullie kind en jullie als ouders. Zo kunnen we (in soms meerdere gesprekken) vooraf de wensen van jullie kind duidelijk krijgen waardoor er na het overlijden minder door jullie geregeld hoeft te worden. Dit geeft jullie als ouders en overige gezinsleden de rust om afscheid te nemen van jullie kind.

Ieder kind is anders, het afscheid van jullie kind zal uniek zijn. Uitvaartzorg Deventer heeft geen vaststaand draaiboek voor een uitvaart. Het enige wat vast staat, is dat jullie kind begraven of gecremeerd gaat worden. Alles daarom heen is vrij in te vullen. Wij staan open voor alle wensen en ideeën en zullen proberen hier zo goed mogelijk bij aan te sluiten. Het is jullie afscheid waar wij voor staan.

Een puber heeft vaak meer contacten dan ouders weten. Daarbij speelt social media vaak ook een grote rol. Het nieuws van het overlijden kan je vaak “inhalen”; het gaat sneller over het internet dan dat je als ouders de rest van de familie in kunt lichten.
Social media speelt vaak ook een rol bij de verwerking van het overlijden. Het geeft verbondenheid onder jongeren. Ze voelen zich meer betrokken bij het overlijden van de jongere, ook als ze deze niet zo heel goed kenden.
Het is belangrijk deze groep te betrekken bij de uitvaart. Op welke manier dat gebeurt, is helemaal afhankelijk van de wensen van jullie kind en van jullie als ouders. We overleggen wat jullie willen en hoe we dit mogelijk kunnen maken.

Wilt u meer weten of wilt u graag een kennismakingsgesprek? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wenst u meer informatie over kinderuitvaarten?

Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op.
Delen: