Over Stella

In 2006 verloor Stella haar eerste dochter. Ze overleed een paar dagen na  haar geboorte.

In die dagen kwam er veel op Stella en haar man af. Ze belden de uitvaartverzorger die altijd geholpen had bij de uitvaarten van opa’s en oma’s, maar voor de uitvaart van een baby bleek ze achteraf niet helemaal geschikt. De juiste uitvaartbegeleider had meer voor ze kunnen beteken en het afscheid zelf ook betekenisvoller kunnen laten zijn.

Na een aantal jaren bekroop Stella het gevoel dat ze iets moest doen met het enorme verdriet en de levenservaring die ze had opgedaan. Al snel werd de keuze gemaakt om de beroepsopleiding Uitvaartbegeleider te volgen. Gedurende de opleiding werd ze geconfronteerd met babymandjes, babykistjes en werden er lessen gegeven over kinderuitvaarten.

Hierdoor werd ze gesterkt in haar gevoel om zich naast uitvaarten van volwassenen meer te specialiseren in baby- en kinderuitvaarten. Juist met haar eigen ervaring zou ze andere ouders die afscheid moeten nemen van hun kind veel beter kunnen begrijpen.

werkwijze
“Ik vind het belangrijk dat de periode rond het overlijden en het afscheid gaat zoals jullie dat willen. Het is mogelijk eerst met mij kennis te maken voor je beslist met mij verder te gaan.
In een eerste gesprek zullen we de belangrijkste dingen bespreken, zoals bijvoorbeeld waar jullie kind opgebaard gaat worden en of jullie jullie kind willen begraven of cremeren.

De rest kan in de dagen die volgen vorm gaan krijgen. Ik kom elke dag langs om te controleren hoe het met jullie kind gaat en zo kunnen we elke dag nieuwe ideeën met elkaar bespreken. De uitvaart zal zich zo langzaam vormen.
Belangrijk voor jullie om te weten is dat geen enkele keuze definitief is. Alles kan en mag veranderen zodat jullie de uitvaart hebben die bij jullie en jullie kind past.

Na de uitvaart houdt het contact niet op. Ik kom na een paar weken nog langs om te kijken hoe het met jullie gaat. Voor vragen kun je natuurlijk altijd bij mij terecht. En heb je het idee dat je vastloopt in je rouwproces, dan verwijzen we je door naar Ria van der Kolk, zij is rouw- en verliesbegeleidster.” (rouwsteun).

Verwacht overlijden
Als jullie kind ziek is en het overlijden wordt verwacht, dan is het uiteraard mogelijk om vooraf kennis te maken met Stella. In dit eerste gesprek kunnen al wat dingen geregeld worden, maar alleen even met elkaar praten is natuurlijk ook een mogelijkheid. Belangrijk is dat jullie kiezen voor de uitvaartbegeleider bij wie jullie je goed voelen, hij of zij gaat jullie bijstaan in de intense periode van afscheid die gaat volgen.
Als de situatie het toelaat, is het mogelijk en soms ook wenselijk, jullie kind te betrekken bij dit eerste gesprek.
 
Wilt u meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op.

Wens je meer informatie over een baby of kinder uitvaart?

Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op.
Delen: