Je bent hier:

Nazorg

Persoonlijke nazorg

Als een dierbare van u is overleden, kan dat veel emoties losmaken zoals verdriet, boosheid of machteloosheid. Maar misschien voelt u juist helemaal niets en vraagt u zich af of dat wel normaal is. Rouwen is een uniek proces, ieder doet dat op zijn eigen manier. Hier is geen goed of fout in. Rouwen heeft wél tijd en aandacht nodig.

Het kan zijn dat u hier hulp bij wilt hebben. In Deventer kunt u hulp krijgen via Humanitas.

Op de website van Humanitas (link naar: www.humanitas.nl/afdeling/deventer/activiteiten/humanitas-steun-bij-rouw/)

 staat het volgende beschreven en wat ze u kunnen bieden.

Heb je een dierbare verloren, dan staat de wereld stil en voel je je alleen in je rouw en eenzaam. En dan is het fijn om erover te kunnen praten. Maar ook andere soorten verlies kunnen leiden tot rouw. Denk aan het verlies van een relatie, een baan, werkomgeving, woonomgeving, vriendschap(pen), hoop of gezondheid.

Wat vaak overblijft, is het gevoel dat niets er meer toe doet. Daarom is rouwen zo belangrijk. Soms kost dat meer energie dan je hebt, en hoe vind je dan de weg vooruit? Een vrijwilliger van Steun bij verlies en rouw helpt en toont begrip. Dit is voor deelnemers geheel kosteloos.

Met betrokkenheid en aandacht zal de vrijwilliger naar je luisteren. De herkenning, erkenning en steun van je verdriet en eenzaamheid bieden vaak troost. Het is wel de bedoeling dat je het stuur over je eigen leven (en rouw) weer helemaal zelf in handen krijgt.

De vrijwilligers van Humanitas zijn betrokken, voor dit werk opgeleid en vaak ook ervaringsdeskundig. De vrijwilliger bezoekt je gedurende een bepaalde periode tot je zelf weer het stuur in handen neemt en gaat uiteraard altijd vertrouwelijk om met alles wat je vertelt. 

Naast deze individuele ondersteuning vinden er ook andere activiteiten plaats, namelijk:

  • Rouwwandelingen

Samen wandelen voor mensen die te maken hebben met verlies en rouw op zondagochtend.  Zie voor meer info: Flyer Rouwwandelingen 2023

  • Rouwcafé

Samenzijn en delen met anderen, in huiskamersfeer, voor mensen die te maken hebben met verlies en rouw.

Financiële nazorg

Natuurlijk houdt de zorg van Uitvaartzorg Deventer niet op na de uitvaart. U kunt er niet omheen dat er na de crematie of begrafenis nog zaken geregeld moeten worden. Daarom stellen we voor u informatie beschikbaar voor de afwikkeling van de nalatenschap.

Nabestaandendesk

De afwikkeling van een nalatenschap is maatwerk. Met onze Nabestaandendesk-service bieden wij maatwerk. Dit is een online platform waarop u met een eigen inlognaam en wachtwoord uw eigen persoonlijke dossier kunt beheren. Dit dossier bevat een checklist die zich aanpast aan de persoonlijke situatie. Het dossier kunt u met meerdere familieleden delen, zodat u hier samen toegang toe heeft. U komt er heel eenvoudig achter wat er afgehandeld moet worden in de nalatenschap en wat prioriteit heeft. Van erfenis, notaris, bankzaken, belastingen tot het opzeggen van verzekeringen, goede doelen en social media. Met de Nabestaandendesk heeft u overzicht en zorgt u ervoor dat ook alles na de uitvaart goed geregeld is.
Houd er rekening mee dat het afwikkelen van een nalatenschap enkele maanden tot een jaar kan duren voor alles geregeld is. Dit online platform helpt u deze periode en onthoudt wat u heeft ingevuld. Zo kunt u steeds weer verder gaan waar u gebleven bent.

Voor deze service vragen wij een vergoeding van € 32,50. Wilt u meer weten of wilt u een account aan laten maken? Neem gerust contact met ons op.

Wanneer u kiest voor de afwikkeling van de nalatenschap via de Nabestaandendesk, dan krijgt u van ons inloggevens en kunt u via deze link inloggen.

Digitale nazorg

Steeds meer persoonlijke informatie staat online of op een computer, laptop, tablet of mobiele telefoon. Een digitale nalatenschap kan bestaan uit foto’s, filmpjes, muziek, berichten en andere documenten. Het kan voor nabestaanden heel veel werk zijn om alle digitale gegevens van een overledene te achterhalen.

Digitaal leven inzichtelijk maken

Voorkomen is beter dan genezen. Zorg dat u tijdig uw digitale leven goed inzichtelijk maakt voor uw nabestaanden. Zij weten vaak niet waar u allemaal online actief was en door het ontbreken van wachtwoorden hebben ze ook geen toegang tot de accounts. En voor het afsluiten van de accounts moeten ze allerlei procedures doorlopen. Maak een overzicht van uw online activiteiten, uw codes, inlognamen, wachtwoorden en bewaar dit op een veilige plek. Maak dit kenbaar aan een familielid, vriend(in) of vertrouwenspersoon.

Voor professionele ondersteuning bij het toegankelijk maken van de digitale nalatenschap: www.digitalenazorg.nl