Team uitvaartzorg Deventer

Een uitvaartperiode waar nabestaanden met een goed gevoel op terug kunnen kijken, kan helpen bij een goede verwerking van het verlies van hun dierbare.

Sjoek Nutma, als uitvaart(bege)leider begeleidt Sjoek nabestaanden vanaf het eerste contact tot na de uitvaart. Samen met de nabestaanden regisseert en regelt Sjoek de wensen voor de uitvaart. Sjoek is het vaste aanspreekpunt in deze periode.

Sjoek is geboren en getogen in Friesland. In 2001 is hij in Deventer komen wonen en gaan werken bij de radiotherapiegroep (destijds RISO). Tijdens dit werk heeft Sjoek mogen ervaren hoe dankbaar het is om mensen die bezig waren met hun laatste levensfase en hun familie en vrienden te begeleiden. Daarnaast heb ik gevoeld hoeveel waarde mensen hechten aan een goede manier van begeleiding.
Zelf heeft Sjoek begin 2015 de diagnose kanker gekregen. Hij weet hierdoor zelf hoe het is dat de wereld plotseling om je heen instort, vragen komen boven … De vooruitzichten zijn goed, zelf zegt hij “ik heb geluk gehad.”

In 2014 heeft Sjoek de opleiding tot uitvaartbegeleider bij Meander uitvaartopleiding in Zwolle met succes afgerond.
Met de kennis, die hij tijdens zijn opleiding heeft opgedaan, en met liefde voor mensen wil hij nabestaanden in de periode tussen sterven, begraven of cremeren op een integere manier begeleiden en ontzorgen.
Samen met u wil ik, stap voor stap, invulling geven aan een unieke vorm van afscheid nemen, zodat de overledene herinnerd wordt en er tijd en aandacht is om een eerste stap te nemen om het verlies te accepteren en een plaats te geven.
Sjoek kunt u bellen op telefoonnummer: 06 48 47 08 11.

Stella Overkamp-Brendel, als uitvaart(bege)leidster begeleidt Stella families. Stella heeft zich naast het begeleiden van uitvaarten van volwassenen gespecialiseerd in uitvaarten voor baby’s- en kinderen. Voor deze uitvaarten is Stella het vaste aanspreekpunt in de periode van het eerste contact tot na de uitvaart.

Stella is geboren in Deventer en met een kleine tussenpoos in Assen heeft ze haar jeugd en haar leven tot nu toe doorgebracht in Deventer.  Ze is gecharmeerd van de multiculturele stad die Deventer nu is. Maar ook met de oude echte Deventenaren kan ze goed overweg. Het plat Deventers is haar zeker niet vreemd.

Stella heeft jarenlang als doktersassistente in een huisartsenpraktijk gewerkt. Hier heeft ze mogen ervaren hoe mooi het is om met verschillende mensen om te gaan.

In 2009 overleed Stella’s eerste dochter een aantal dagen na de geboorte. Ze heeft in deze tijd ervaren hoe belangrijk de rol van de uitvaartverzorger kan zijn. Haar ervaring met de uitvaartverzorger die de uitvaart van haar dochter heeft gedaan was niet positief. Er moest meer mogelijk zijn en het mocht persoonlijker.

Na het overlijden van haar oma een aantal jaar later was het voor Stella duidelijk dat haar hart lag bij het werken in de Uitvaartzorg. Ze heeft in 2014 de opleiding tot uitvaartverzorger afgerond bij Meander Uitvaartopleidingen.

Stella is moeder van een jong gezin. Ze heeft veel geleerd van het overlijden van haar dochter en de uitvaartperiode die volgde. Deze ervaring neemt ze mee in de begeleiding van ouders als hun kind overlijdt. Maar het helpt haar ook om de nabestaanden van een overleden volwassene goed bij te kunnen staan.  Ze kan goed aanvoelen welke emoties er spelen en hoe je daar als uitvaartbegeleider mee om kan gaan.
“Mijn drijfveer is het helpen van nabestaanden die in tijd van enorm verdriet en gemis een uitvaart vorm moeten geven. Ik help ze graag om de periode tussen overlijden en de uitvaart en uiteraard de uitvaart zelf te laten gaan zoals zij dat willen en zoals het past bij de overledene.
Stella kunt u bellen op telefoonnummer: 06 23 92 13 03.

 

Wenst u vrijblijvend meer informatie?

Vul het formulier hieronder zo volledig mogelijk in. Na ontvangst nemen wij z.s.m. contact met u op.
Delen: