Vooraf regelen

Wensenboekje
De dood stoppen we liever ver weg. Toch hebben veel mensen wel een gedachte over hun eigen uitvaart, vaak blijft het bij deze gedachte en wordt het niet gedeeld met degene die achterblijven, uw naasten.
 
Voor degene die achterblijven kan het troostend werken en een hoop zorgen en onzekerheden wegnemen wanneer u uw wensen hebt vastgelegd. Het vastleggen van uw wensen kan in deze kaart.
 
Mijn advies is om deze kaart in te vullen en te bespreken met uw naasten, zodat bepaalde wensen voor hen ook duidelijk zijn. Zorg ervoor dat uw naasten weten waar u deze kaart en eventueel bijgevoegde documenten bewaart.
Documenten die u bij deze kaart kunt bewaren zijn onder andere:

  • Uw verzekeringspolis
  • Tekst voor op de rouwkaart/ in de advertentie
  • Muziekkeuze
  • foto(’s) voor op de rouwkaart
  • adressenlijst

Daarnaast is het ook mogelijk om uw wensen met mij te bespreken. Mocht u vragen hebben over hetgeen u hebt ingevuld dan kunnen deze worden beantwoord. Tevens is het mogelijk om van uw wensen een vrijblijvende offerte te laten maken. Wanneer u vragen heeft over het invullen van de kaart, een vrijblijvende offerte of uitleg over uw verzekering, kunt u mij altijd bellen op 06 48 47 08 11.

Wanneer u deze kaart met pen invult, dateert en ondertekent, is het een rechtsgeldig codicil.

Wat laat u na?

U staat niet dagelijks stil bij alle zaken die na uw overlijden geregeld moeten worden. Dat is maar goed ook. Maar misschien is het wijs om hier wel een keer bij stil te staan en uw nalatenschap goed in kaart te brengen samen met een professionele Executeur. Wie wilt u dat uw vermogen krijgt? En wie misschien absoluut niet?  Als u niets bepaalt, bepaalt de wet en wellicht is dat anders dan hoe u het voor zich ziet.

AdOtium kan uw nalatenschap in kaart brengen en u hierover adviseren. Ik kan u helpen om uw nalatenschap goed voor te bereiden. Juridisch, fiscaal en praktisch! Een RegisterExecuteur is onafhankelijk en werkt transparant, dit zorgt voor minder conflicten. Daarnaast kan AdOtium door  uitgebreide kennis u veel kosten besparen. Ik kom bij u thuis voor een eerste gesprek u heeft dan alle benodigde documenten onder handbereik en dat scheelt tijd.

Vóór u zaken niet meer kan regelen door bijvoorbeeld ziekte, kan meestal de grootste besparing op erfbelasting en notariskosten gerealiseerd worden denk hierbij aan notariskosten en erfbelasting. Dit kan door het maken van een testament bijvoorbeeld. Daarnaast ontstaat bij een goede voorbereiding minder kans op conflicten en problemen. Het afwikkelen gaat sneller en is goedkoper. Ook praktische zaken zoals de verkoop van uw woning,  uw digitale nalatenschap, uw huisdieren, uw belastingaangiftes en wie de afwikkeling van uw nalatenschap moet verzorgen, kunt u vooraf goed regelen.

U kunt met een executeur uw nalatenschap vastleggen. U kunt ook een executeur benoemen in uw testament. De executeur zal uw nalatenschap dan afwikkelen.  Dit kan een familielid zijn maar ook een professional. Bij een professionele executeur wordt alles netjes en volgens uw wensen gedaan. Uw nabestaanden worden hiermee ontlast.

Gun uw nabestaanden de rust van een  professionele Executeur”
Wilt u het vooraf goed regelen?  Bel dan met Sabine Zeiss, uw professionele executeur of ga naar de site:
www.rustvooru.nl

 

Delen: